Det blev en huxflux flytt till Luxembourg för oss två ungdomar, utan några egentliga planer. Vi bor i säkert förvar och sen får vi se var allt slutar. Förhoppningsvis jobb, eller en lottovinst. Om vi håller oss till bloggen kan familj och vänner lättare hålla koll på oss!

Trier Weinachtsmarkt

Publicerad 2012-12-02 19:38:34 i Allmänt,

Igår var vi på en julmarknad i en närliggande tysk stad ca 40 minuter bort. Vi hade fått höra mycket bra om både staden (som för övrigt är Tysklands äldsta stad) och om julmarknaden. Vi hade tänkte besöka staden tidigare för någon månad sen men det blev aldrig av. Hur som helst så var det en jättetrevlig och mysig marknad, dock kom det med ett pris. Det var så fruktansvärt mycket folk så det blev så väldigt trångt och gå, till slut blev det nästan för mycket. Här kommer i alla fall några bilder från den trevliga turen!
 
 
En av Linus personliga favoriter; chokladdoppad frukt!
 
 






Chokladverkstaden, där allt är tillverkat av choklad

Dampfnudel, tysk specialitet! Det såg nog godare ut än vad det var, men helt klart ätbart (om man tycker om sylt dvs). Något typ av sött bröd med vaniljsås, nutella och sylt i mitten, väldigt mastigt!


Koppar man fick när man köpte olika drycker









Atmosfären blev helt klart mysigare framåt kvällen när alla ljus slogs på, och även en orkester började spela julmusik

Adventsdoftande ljus från marknaden
 
En julmarknad att rekommendera, dock får man vara beredd på väldigt mycket folk.
 
Annars så har vi varit i Luxemburgs mässhall idag på någon slags bazaar-liknande tillställning. Massor av olika stånd från alla världens länder fanns representerade och bjöd på en bit från deras kultur, allt i från mat till kläder. Visst var det trevligt, men även där var det så mycket folk att man ville spy. Bara skönt att komma ut lite! Juste sen har det snöat även här, även fast snön med all säkerhet är borta imorgon så var det ändå mysigt.
 
Vi ses!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela