Det blev en huxflux flytt till Luxembourg för oss två ungdomar, utan några egentliga planer. Vi bor i säkert förvar och sen får vi se var allt slutar. Förhoppningsvis jobb, eller en lottovinst. Om vi håller oss till bloggen kan familj och vänner lättare hålla koll på oss!

Jag ska sluta lova saker!

Publicerad 2012-11-29 13:47:57 i Allmänt,

Ja som rubriken lyder, jag ska sluta lova att vi ska blogga tillsammans. Vet inte riktigt varfor det inte blir av pa sondarna, man har ju inte direkt sarskilt mycket att gora pa dem dagarna. Dock har vi faktiskt en hel del inbokat denna helg. Vi ska till Trier och ga pa en julmarknad som tydligen ska vara jattefin. Jag ser det som en liten uppvarmning for dagen da vi aker till Saussburg (stavning), Frankrike for att ga pa en av europas finaste julmarknader. Langtar enormt...och nar vi varit pa den ar det endast fyra dagar kvar innan hemfard. Pa sondag vet jag inte riktigt vad vi skulle gora, men det hade ocksa nagot med jul att gora som folk pa Linus jobb hade tipsat om. Blir nog en riktigt bra och mysig helg. Dock gar den val lika fort som vanligt.
 
Denna vecka har faktiskt gatt ratt sa fort, men pa nagot satt kanns det saaaa lang. Mitt jobb rullar anda pa ratt sa bra. Trivs mycket battre i min nya familj da jag far gora mer och jag kommer mycket battre overrens med barnen. Ibland kanns dagarna riktigt langa har, men det funkar riktigt bra anda, hela familjen ar mycket trevlig. Sen att de ar britter och att man blir rattad av en fyraaring pa vissa saker jag sager lite fel det ar en annan sak. En sak jag har tankt pa, ar det vanligt att man handstryker underlakan? Det ar faktiskt helt sjukt vad noga de ar, med underlakan!! Kan val forsta att man vill ha sina paslakan strukna, men underlakan? Nej det ar verkligen inget jag i alla fall kommer gora nar jag flyttar till eget!
 
Jag ska inte dra ut pa detta nagot mer och jag ska inte heller lova att vi kommer att skriva nagot pa sondag, for om detta monster haller i sig, sa vet ni ju sjalva hur det blir...vi skriver inte.
 
Det basta med att vara den som skriver singelinlagg ar att man kan fa valja bilder sjalv, utan att nagon tycker till!
 
Hejda!
En av mina favvobilder pa denna fina pojk! (Han till hoger alltsa)

Homesickness

Publicerad 2012-11-23 12:16:18 i Allmänt,

Jaa, jag vet att det inte blev något inlägg i söndags, men jag ska försöka att skriva ett inlägg som kompenserar upp den lilla missen...
 
Denna vecka har gått fruktansvärt snabbt. I alla fall för min del. Mikaela här igen alltså. Har jobbat som vanligt måndag-tisdag. I onsdags hade jag sovmorgon och jobbade sedan till normaltid, ca 18.30. Igår jobbade jag endast till lunch då familjen åter igen ska till England för att roa sig, så idag fredag är jag helt ledig. Så än så länge har jag roat mig med att städa rummet, tvättat och bäddat rent. Au pair på heltid nästan (ha ha ).
 
Linus har vitt jag vet haft en rätt så seg vecka, dagarna har gått på långsamt då han inte har haft så mycket att göra på kontoret. Det är ju tur det finns sms i alla fall så vi kan smsa med varandra under långtråkiga stunder. Vi har även känt oss ovanligt trötta denna vecka, somnat tidigt och varit sjukt trötta på dagarna ändå. Kan det ha något med vädret att göra kanske? Vi tror det. 
 
Vår hemlängtan är i alla fall nu inget vi kan sticka under stolen med. Vi båda ser verkligen fram emot att få komma hem en sväng för att träffa nära och kära. Ska bli riktigt skönt. Vi har börjat nedräkningen men först ska ju mina föräldrar komma ned...idag är det två veckor kvar. Det ska bli riktigt skoj, att låta dem se hur vi har det och så. Framtidsplaner börjar också planeras här hos oss, allt ifrån resan till plugget. Jag tror faktiskt vi börjar närma oss någon preliminär tankeplanering som vi tror ska kunna fungera. Mer om det någon annan gång. 
 
Nu ska jag i alla fall ta mig en promenad till Linus jobb så ska vi luncha tillsammans. Det är sådant man verkligen tycker om att göra dagar då man är ledig. För dem är rätt sega då man inte har varandra. Det enda jag har kvar att göra efter lunchen är att åka och handla lite fredagsgodis, sen vet jag inte vad jag ska göra. All städning och så i rummet är ju klart. I
 
Hejdå, ska verkligen, VERKLIGEN försöka att sätta oss ned tillsammans på söndag och blogga. 
 

Fabulous Friday

Publicerad 2012-11-16 11:43:50 i Allmänt,

Hej på er alla trogna bloggläsare! 
 
Ska väl även jag försöka att slänga in ett litet kort inlägg. Om ni inte förstår vem det är som skriver så är det jag, Mikaela som idag skriver ett inlägg. Inte är det inte vilken dag som helst, nej, för det är fredag! Ljuvliga fredag. Vädret är inte alls ljuvligt, men det är i alla fall varmare än de senaste tre, fyra dagarna. Burr vad kallt det har varit. Jag har till och med fått köpa mig en mössa för att inte frysa öronen av mig. Nästa steg är att köpa vantar, men ska försöka att hålla ut tills jag kommer hem till Sverige. 
 
Idag slutar jag tidigt. Runt lunch, med andra ord om ca 20-30 minuter. Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan hänga upp den och sedan bege mig hem. Under förmiddagen nu har jag städat hela huset. Dammsugit, skurat golvet och dammat. (Klapp på axeln till mig) Ni kanske undrar varför jag slutar tidigt idag? Om inte så får ni läsa om det ändå. Min familj jag jobbar hos ska till England och kolla på Rugby och ska då åka runt lunch, så då är det ingen idé för mig att stanna kvar här, om jag ändå är klar liksom? Så skön fredag för mig. 
 
Ikväll kommer det förmodligen inte hända någonting alls. Kolla på X-factor och mysa tillsammans med Linus. Det är den stunden man längtar efter varje morgon när klockan ringer 06.30. Dock går veckorna väldigt snabbt nu när man jobbar och står i. Vilket är mer än tur. 
 
Nu ska jag nog gå och kolla till tvätten, den borde faktiskt vara klar. 
Hoppas ni alla får en bra helg! Tror att vi kommer att blogga tillsammans på söndag. Det känns som om det har blivit en stående gemensam bloggdag. 
 
Ha'de Gött 
 
Nu kommer Linus döda mig...men jag gillar denna bild! 

Konsertdags!

Publicerad 2012-11-13 18:01:23 i Allmänt,

Ett snabbinlägg bara! Vi ska på konert ikväll och det är Jason Mraz det bjuds på i Rockhall i Esch sur Alzette.
 
Gokväll!

Konsertdags!

Publicerad 2012-11-13 18:01:23 i Allmänt,

Ett snabbinlägg bara! Vi ska på konert ikväll och det är Jason Mraz det bjuds på i Rockhall i Esch sur Alzette.
 
Gokväll!

Förlåt!

Publicerad 2012-11-11 19:57:59 i Allmänt,

Förlåt till er flitiga följare som säkert uppdaterar och kollar bloggen varje dag, vi hoppas ni har översikt att vi inte orkar blogga varje dag, då det ofta inte finns så mycket tid på vardagar. Vi har en väldigt rolig nyhet att berätta som vi egentligen borde ha berättat för nån vecka sen, men som sagt, vi har för tillfället inte prioriterat bloggen tyvärr. Om det är något speciellt ni vill att vi ska skriva om tar vi gärna emot förslag! För vardagen flyger förbi som vanligt och är väl egenltigen inte så annorlunda mot vad den är i Sverige.
 
Men åter till den glada nyheten! Vi har skaffat en söt liten hundvalp! Den kom hit förra fredagen faktiskt och vi har varit frälsta från första sekund. Det är en söt liten Griffon som heter Doglas (ha-ha, dog-las). Han är väldigt människokär och älskar att kela, springa runt fötter tills man nästan snubblar på honom och såklart att sova. Det är en ras som inte blir så stor av sig (han måste få plats på SAS flyg där maxgränsen är 7 kilo eller nåt sånt), och dessutom är han ändå mindre än en vanlig Griffonvalp i hans ålder. Vi ser fram emot att ta hand om honom här då han är så oerhört oemotståndlig. Dock är det lite jobbigt nu i början att träna upp honom, men det kommer (och så sköter ändå pappa/Fredrik det rätt så bra).
 
Visst är han så söt, men ändå så ful på samma gång?
Här ser han faktiskt större ut än vad han egentligen är!
Han har ett underbett som heter duga!
 
Ni kommer säkert att få se mer av Doglas här på bloggen, och förhoppningsvis också se fler inlägg! Nu ska vi se på Solsidan, ha det gott Glenn!

At work!

Publicerad 2012-11-05 11:32:26 i Allmänt,

HalloHallo!
 
Mikaela har! Sitter hemma hos min nya familhj och dricker en kopp kaffe. Har precis stadat hela huset och har nu inte sa jattemycket att gora innan jag ska aka och hamta barnen vid 15.20. Hittills kanns detta valdigt bra. Barnen ar jattegoa och mer i den aldern som jag vill jobba med. Huset ar jattefint och lattstadat, men det tar anda lite tid, da det ar sa pass stort som det ar. Kanske tog mig ca 2 timmar att stada, vilket ar helt okey da man ar sjalv i huset och kan lyssna pa (svensk)radio och ga runt och sjunga/dansa for sig sjalv...
Marks dock att man ar i en brittisk familj da kaffeskapet eller har ska man kanske saga teskapet endast bestar av massor med tesorter, och en liten, liten burk med snabbkaffe! Vilket iofs ar helt drickbart, faktiskt ratt sa gott.
 
Tankte bara meddela lite vad som hander, och sker vilket jag nu har gjort. Ska se vad jag ska hitta pa i framtiden pa dessa lediga timmar mitt pa dagen. Skulle vilja hitta nagot bra satt att trana pa...kanske att man aker hem och springer lite eller nagot liknande...aja det loser sig.
 
Ha en fortsatt trevlig dag alla, det ska jag ha!
 
Byebye!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela