Det blev en huxflux flytt till Luxembourg för oss två ungdomar, utan några egentliga planer. Vi bor i säkert förvar och sen får vi se var allt slutar. Förhoppningsvis jobb, eller en lottovinst. Om vi håller oss till bloggen kan familj och vänner lättare hålla koll på oss!

Fucking skitväder

Publicerad 2013-03-25 15:49:25 i Allmänt,

Hallå i rutan! 
 
Idag är det måndag och påsklovet har startat. Inget speciellt planerat för dagen förutom att ikväll blir det våfflor och goda tillbehör sammtidigt som vi taggar onsdag då våra kära vänner kommer hit och hälsar på. Jag, Mikaela har fått ledigt fredag och måndag så jag missar endast en dag istället för tre att umgås med dem.
 
Helgen har sprungit förbi oss även fast vi båda tycker att den var lång. Då familjen lämnade Luxemburg och åkte till Malaysia så har jag och Linus nu lägenheten för oss själva och vi kan få en prosmak på hur det är att leva tillsammans, ensamma. Helt underbart. 
 
Egentligen har vi så mycket mer att skriva, men vi har fått önskemål av släkt att skriva lite fler och kortare blogginlägg. Ja, Linus har nästan helt själv konsumerat en 450g stor påskkanin, och tillsammans har vi konsumerat lite weissbier! 
 
Enligt rykten sägs det att ni har värsta vårvädret hemma i Sverige. Kul för er. Vi fick snö igår natt.
 
Hejdå! 
 
Såhär känner vi varje dag när vi vaknar upp till ett nytt snöfall!

It's me, Mikaela again!

Publicerad 2013-03-19 13:31:07 i Allmänt,

Jaha, då var det väl dags med ett inlägg från mig, Mikaela också. Länge sedan jag skrev ett själv har jag nu insett. 
Sitter just nu i vårt rum och kollar runt lite på datorn, och tar det lugnt. Har varit hemma i ca 40 minuter och ätit lite, ska snart tillbaka till jobbet för att åka och hämta lite barn på skolan. Dagens sysslor har varit storstädning av deras hus, stryka lakan, påslakan, örngott och så får vi inte glömma att jag har tvättat. Det är helt sannslöst vad den där familjen tvättar. Blir ju narig om händerna pga av all blöt tvätt man tar i. Två gånger i veckan tvättar jag två nästan fulla tvättmasknier, med endast barnens kläder. Vet inte vad alla kläder kommer ifrån. Känns som om de bara tar ut kläder från garderoben och slänger i smutsen bara för att jag ska få arbete. Hehe. 
 
Nästa vecka inleds ett två, (TVÅ!!) veckors långt påsklov för mina barn. Känner lite stress och ångest över detta då jag vet hur trött och slutkörd jag var efter deras sportlov som endast varade i en vecka...
Dock har Linus lovat att hjälpa mig lite i olika typer av aktiviteter. Såsom, bad, lasergame och lite smått och gott. Så om ni har några bra förslag på aktiviteter så är jag öppen för förslag. :) 
 
Som Linus skrev i förra inlägget så har vi en hel del att se fram emot...och det är väl tur det tror jag. Då vi båda lider av lite hemlängtan nu när vi snart har halvvägs kvar innan vi ska hem igen. 
 
Inte så mycket mer att skriva just för tillfället. Linus är och lyfter vikter och jag hoppas han kommer hem innan jag måste åka. Hoppas också att han inte har allt för mycket träningsvärk imorgon...han kommer gnälla så då, de närmsta 2-3 dagarma. 
 
Ha'de bra!
 
En rätt så nytagen bild på min älskling <3 

Första dagen...

Publicerad 2013-03-18 09:37:28 i Allmänt,

som "arbetslös"!
 
Jag (Linus) sitter här hemma själv i lägenheten och har tagit hand om morgonens sysslor, får se vad resten av dagen bjuder på! I helgen så var vi på ett gym lite utanför staden och provtränade, då jag tänkte att jag kanske ska börja ta upp styrketräning nu när jag har lite mer tid till det. Litet mysigt gym ute i Sandweiler som delar lokaler med en squash-, balett- och tennishall.
 
Sen har vi träffat ännu en svensk au pair som jobbar här, vi fikade på Chocolate house i lördags. Annars känns det inte som att det har hänt allt för mycket. På lördag åker familjen här till Malaysia och följande onsdag kommer det finbesök, så det börjar hända lite våriga grejer!
 
Ha det bra!

We did it!

Publicerad 2013-03-11 18:18:57 i Allmänt,

Hallå där!
 
Vi båda är mycket stolta att kunna berätta att vi har genomfört våra mål som vi satte upp inför loppet (10 km) som vi sprang igår. Mikaela som aldrig ens har sprungit 5km har hårdtränat under ca 7 veckors tid och följt ett schema som bevisligen har fungerat väldigt bra! Linus som har sprungit en mil några gånger tidigare satsade på att komma under 50 minuter.
 
Det var ett skönt lopp att springa som var lite i utkanten av Luxemburg stad med både landskap och bostadsområden. Linus som var förkyld bara precis dagen innan tvekade först om det var vettigt att delta, men insåg på söndagsmorgonen vid halv sju att det nog ändå skulle gå.
 
Mikaela sprang i mål på 1 timme och 9 minuter vilket hon är och ska vara riktigt stolt över! Linus som sprang i mål på 49 och en halv minut är stoltare över henne än sig själv även fast han klarade sitt mål. Att se Mikaela inte ge upp och aldrig börja gå under loppet och hålla ut ända till slutet var starkt! Hon fick bättre tid än hon trodde hon skulle få och pushade till och med en annan deltagare i slutspurten till att ge allt i slutet. Den andra deltagaren hade börjat gå av utmattning men tillsammans stärkte de varandra de där sista tunga stegen. Han tackade efter målgången och där nåddes den absoluta toppen av allt slit och hård träning som lagts in de senaste veckorna. Med träning, vilja, motivation och lite ge fan så blev det ett mycket lyckat lopp!
 
Egentligen har det hänt mer saker än bara det här loppet igår, inser att det var ett tag sen som vi uppdaterade här vilket vi har sagt för många gånger redan. Det har varit fantastiskt vårväder med temperaturer allt mellan 10 till nästan 18 grader. Soligt och varmt. Det var dock förra veckan. I skrivande stund är det nollgradigt och piskande snöregn. Imorgon blir det kanske minusgrader och det håller i sig. Rena rama Sverigevädret. Aja, det får man väl ta när det är mars. Och sista klagomålet; fogmassan till badrummet är slut så badrummet är inte klart än och blir antagligen inte klart den här veckan heller.
 
Men nu blickar vi framåt! Vi har gästar och vår att se fram emot! Nästa lördag åker famlijen här till Malaysia (jobbigt) för att lämna oss själva i två veckor. Då får vi besök av både vänner och familj.
 
Det verkar även som att Linus inte har tillfälle att jobba något mer på Ikano. Synd, men man får ändå vara tacksam för de 4 månaderna man har fått chansen att jobba där och lärt känna nytt folk och fått lite ny erfarenhet. Resterande tid här i Lux får man söka sig till något nytt och försöka hålla sig aktiverad. Hemmaarbete och träning får stå på agendan. Vi får se!
Doglas får kompensera ytterligare.
 
Vi tar oss i kragen och skriver långa inlägg ibland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela