Det blev en huxflux flytt till Luxembourg för oss två ungdomar, utan några egentliga planer. Vi bor i säkert förvar och sen får vi se var allt slutar. Förhoppningsvis jobb, eller en lottovinst. Om vi håller oss till bloggen kan familj och vänner lättare hålla koll på oss!

Long time no see

Publicerad 2012-09-30 17:47:24 i Allmänt,

Till att börja med ska vi ursäkta oss för den inaktiva veckan! Vi har gjort en hel del men ändå inte, på kvällarna har vi varit trötta och skjutit upp bloggandet till nästa dag.. som blev till nästa dag, osv osv. Men nu ska vi försöka täcka det ni missat!
 
Vi har bland annat:
  • Varit barnvakt och hushållsansvariga i två dagar, så mycket matlagning, läxläsning och skjutsning
  • Följt diverse svenska tv-program (har blivit X-Factor-slavar)
  • Ätit på finrestaurang (premiär för Linus; Anka, och så premiär för Mikaela; Carpaccio)
  • Hittat en liten "fitnesskog" där det fanns många spår med jättefin natur! Även aktivitetshallar men det var så fullt med bilar att vi höll oss till skogen. Det var verkligen fantastiskt fint!
  • Städat lägenheten grundligt
  • Shoppat kläder och skor till Linus, han blev väldigt nöjd och stilig!
  • Golvet har kommit nu så det är snart dags att börja renovera! Detta bidrar till mycket möbelflyttning och ännu mer oordning i lägenheten, men om ca 2 veckor ska det vara klart! Då blir det äntligen inredningsdags och kommer kännas bekvämare som hem
Sen har vi en rolig nyhet att avslöja! Under veckan har Mikaela haft kontakt med en svensk familj här i Luxemburg som söker au pair. Igår var hon på "intervju" hemma hos familjen och fick träffa barnen som hon isåfall ska ta hand om. Allt väldigt bra och det verkar som att det kommer att bli av! Hur kul som helst! Vi som har letat jobb, så vem vet, nu kanske vi blir kvar ännu längre. Inte helt omöjligt! Men håll i hattarna, vi har planer på att isåfall komma hem till jul och hälsa på, för att sedan återvända till Luxemburg under våren/sommaren. Vi får helt enkelt se hur det blir. Imorgon ska Mikaela på "provvecka" hos familjen och skjutsa barnen lite och så, mer uppföljning på det kommer självklart under veckan!
 

Exploring "new" heights!

Publicerad 2012-09-24 19:48:00 i Allmänt,

Vi har varit i Sverige idag! Eller ja Skandinavien då. Okej då, Scanshop (skandinavisk livsmedelsaffär här i Luxemburg). Äntligen har Mickan fått sin efterlängtade filmjölk, ochtill helgen kanske det till och med blir lite ahlgrens bilar! Yum. Efter att ha ätit söta yoghurtar varje morgon till frukost så är vi båda två faktiskt nöjda med denna upptäckt. Man kan liksom inte låta bli att sakna vissa vanor hemifrån.
 
Eftersom personalen delvis bestod av svenskar så fick vi lite tips från henne att det finns en svensk bar här i Luxemburg, så vi hade tänkt ta en lunch där imorgon. Förhoppningsvis kan man knyta lite kontakteroch i alla fall få höra lite vad andra skandinavier sysslar med här eller om de har några jobbtips. Annars kan det bara vara trevligt med lite nytt folk (som inte ignorerar oss pga att vi inte pratar franska). 
 
Annars har dagen gått rätt så fort, vi båda har tränat och sitter nu inväntar Lilyhammer på tv (inget fel med svensk tv inte!) 
 
Hörs snart! De e klart

Fullt upp

Publicerad 2012-09-23 16:20:13 i Allmänt,

Mycket klagomål nu på inaktiviteten här på bloggen så vi tänkte ta och ändra det. Vi har mest hjälpt till här hemma och bara slappat så vi har inte gjort något som vi tyckt varit värt att skriva om. Vi har däremot lite småplaner i veckan, bl.a. att åka till Trier i Tyskland, till en engelsk bokaffär här i stan och så bjuda på middag. Vi har fortfarande inte hittat något på jobbfronten men kollar runt för fullt på bl.a. au pair-jobb och lite annat, men det verkar vara svårt att hitta jobb där franska/tyska/luxemburgska inte krävs. Vi håller tummarna och hoppas på det bästa! Ikväll blir det jordgubbar.
 
P.S vi har inte gått utanför dörren på hela helgen

Reims (/ˈriːmz/;)

Publicerad 2012-09-19 21:45:40 i Allmänt,

Om ni inte redan listade ut det genom ledtråden i det senaste inlägget så begav vi oss till den franska staden Reims (ca 22 mil härifrån) igår. Under bilresan hann vi åka igenom tre länder (Luxemburg, Belgien och så Frankrike), vilket är lite fränt. Ljushuvudet Linus laddade kamerabatteriet under natten så vi skulle kunna ta en massa fina bilder på den fina staden, sagt och gjort så tog han med sig den och när Mickan skulle ta den första bilden under resan startade inte kameran... Linus hade såklart glömt sätta i det fulladdade batteriet, men men, vi fick helt enkelt ta lite fina mobilbilder. 
 
Staden var hyfsat stor (ca 200,000) invånare och ligger ca 15 mil ifrån Paris. Den var inte riktigt så mysig som vi hade hoppats på, dock fortfarande sevärd! Vi var ute efter den franska idyllen med mysiga gränder med caféer i varje hörn osv, vi fick nästan leta oss till ett café där vi båda kände oss nöjda. Vi kanske är lite kräsna, men det får man vara i Frankrike. Avslutningsvis var staden lite blandat med moderna shoppinggator, torg och gränder (utan caféer).
 
Mer av såna här hus hade vi velat haft!
Den största (!) turistattraktionen/sevärdheten i staden var nog katedralen som var gigaaantisk!
Turist 1
Turist 2 (Ja man fick gå in men det blev inga bra bilder där, men mycket vackert var det!)
Inne på cafét som vi till slut enades om! Måste säga att vi gjorde ett mycket bra val
En éclair och en hallonbakelsepajkaka!
På hemvägen stannade vi till i en mysig by/stad (Sedan (namnet på staden)) i Frankrike då Linus fick nys om att ett Château fanns att beskåda. Desvärre var det stängt men det såg väldigt magnifikt ut, tydligen är det det största befästa medeltida slottet från medeltiden i Europa enligt Wikipedia. Coolt!
 
Idag har vi inte gjort något speciellt riktigt, förutom att Linus klippt sig och åkt vilse ute på de luxemburgska motorvägarna, vilket ledde till ett falling down under dagen. Det löste sig dock efter lite mat och en eftermiddagstupplur. Sen hjälpte vi Matilda med läxorna, sprungit på bandet och så nu ligger vi här utslagna och planerar morgondagen. Aureváo

Parkhäng och Gin

Publicerad 2012-09-16 19:28:49 i Allmänt,

Då börjar den andra helgen i Luxemburg lida mot sitt slut. Det är otroligt hur vädret kan skifta så mycket på bara några timmar. Igår var det blåsigt och kallt och vi trodde hösten var här för att stanna, dock var solen framme idag och värmde oss gott när vi gick ner till parken för att njuta. Jag (Linus) fick instruktioner från Mikaela om hur man står på händer, något hon är något av ett proffs på. Det var svårt men rätt kul ändå. Nu har vi precis ätit en god kallops med tiramisu som efterrätt, så vi är lite matkomiga av oss.
 
Eftersom det blir några timmar över lite här och där så tog vi oss tiden att lära oss kortspelet Gin. Kul. Vi har även tänkt åka till Frankrike eller Tyskland nån gång i veckan.
 
Luxemburgarna ser inget fel i att sätta upp 50 soptunnor mitt i en fin park.
Efter gräsbrottningen.
 
Nu ska vi brottas och spela kort (samtidigt). Bara för vi kan det. Heeeeeejdååååå

Freitag

Publicerad 2012-09-14 21:23:44 i Allmänt,

Egentligen inte så jättemycket att berätta då dagarna flyter på mest med hushållssysslor blandat med små upptäcktsfärder med bilen eller till fots. Igår tog vi oss en promenad till Gare som är stadsdelen som ligger på andra sidan dalen. Stadsdelen där man finner mest affärer (och bäst). Vi gjorde inget speciellt där, kände mer för att bara ta en promenad då det är väldigt trevligt att upptäcka staden genom promenader då man kommer in på mycket finare vägar och gångar än vad man kan komma med bil. Hämta barnen från skolan sker mer ofta än sällan just nu, vilket vi inte ser annat än positivt då man både får in körvana och rutiner. 
 
Vad har vi gjort idag då? Nja inte så himla mycket, men man märker tydligt att det är fredag iallafall. Då det blir lite mysigare framåt kvällen. Lite som man är van vid. Vi tog oss fritheten och tog bilen till ett köpcentrum som inte var så jättemycket att ha vid namn Auchan. Det bästa var mataffären som var enorm. 
Där hittade vi bland annat:
 
 
AC/DC öl! Tyvärr blev det inget inköp denna gång av varken det ena eller det andra. Men visst drar det lite i fingrarna när utbudet är så stort. (Mamma, pappa...ni läste inte detta).
 
Å här har ni en liten bild på utsikten av dalen som man ser när man går över bron till Gare. Finns gott om sådana här vyer i denna stad. 
 
Har ni några speciella önskemål vad vi ska skriva här i bloggen? Lämna gärna en kommentar med förslag så att ni inte tycker att den blir för enformig. Vi vet inte riktigt vad ni är intresserade av att läsa...mer än att veta att vi lever. 
 
Nu ska vi äta choklad.
Hejdå.

Inte ens en vecka..

Publicerad 2012-09-12 19:00:17 i Allmänt,

.. har det gått men ändå känner man sig rätt hemma här. Även fast man inte gör något speciellt på dagarna så går de snabbt, idag har vi t.ex. bara städat, åkt till något form av varuhus (tog 45 min att åka 6 km i denna helvetestrafik!) och några av oss har sprungit lite på löpbandet. Vi kan även meddela att hösten har hittat sig hit och värmen som välkomnade oss i fredags har bytts ut mot kyliga vindar och lite mer regniga moln.
 
Vi hade tänkt gå ner till tivolit ikväll för att få köpa och plocka på oss lite godsaker (chokladdoppade jordgubbarna var högt på listan), men nu verkar det som att tivolit ska vidare. Det måste ha varit de som sköt fyrverkerier igår kväll.
 
Så det blir ingen mer Bofferding (Luxemburgsk öl) precis några meter från skrikande karuseller i sommarvärmen för oss!
 
Trevlig kväll bicycle stand!

Lyan

Publicerad 2012-09-11 19:37:00 i Allmänt,

Vi tänkte att det kunde vara kul för er att se hur vi bor! Eller vad vet vi, men vi skulle tycka det var kul att visa i alla fall!
 
Överst på tredje våningen i dörren till vänster bor vi, låt er inte luras av hotellkänslan.
 
Första anslaget, kom ihåg att lägenheten är under renovering! Golvet ska läggas om och väggar ska slås ner så bilderna ger egentligen inte en rättvis bild av lägenhetens fulla potential.
Vardagsrum (med eldstad!)
 
Kök (ska bytas ut)
Ballen! Finns även lite plats för solstolar åt höger. 
Det gröna badrummet. Som också ska rivas ut. Eftersom alla badrum har olika färger så får man en viss känsla av hotell. 
Här har vi det bruna badrummet.
Och så har vi det gula badrummet. Som också ska renoveras.
Ja ni ser ju vad det är
Sovrum 1. 
Sovrum 1.
Matildas sovrum.
Viktors sovrum.
Korridoren på övervåningen.
Och vårat rum IGEN!
 
Aa här har ni nu en drös av bilder på lägenheten. Hoppas i alla fall några av er tyckte att det var intressant. 
 
För att kort informera er om vår dag så kan vi berätta att vi har varit i Belgien. Självklart besökte vi IKEA och käkade svenska köttbullar med pommes frites. Åkte runt lite i Belgien, men kom inte så långt. Staden vi hamnade i var hur i alla fall mysig. 
Nu sitter vi här och har betat av skypesamtalen med våra familjen hemma i Sverige och ska väl snart gå ned och kolla på fotboll. 
 
Hejdå.
 

Run bby, RUN!

Publicerad 2012-09-11 16:34:00 i Allmänt,

Jaha, då ligger man här och hör hur löpbandet i rummet bredvid är i full gång med en flåsande Linus på. Eftersom jag och Linus har lovat att försöka komma i form så var det ett stort plus att hans pappa hade ett stående löpband här. För att springa i staden, i något vackert spår verkar vara svårt att genomföra. Inte ens ett fult verkar vi kunna hitta. Så vi får nöja oss med löpbandet, som jag tror Linus är lite förtjust i...hehe ;)
 
 
= Linus just nu
 
 
Ha de gott, Mickan! 
 
 
 
 
 
 

Day ala promenix

Publicerad 2012-09-09 22:49:19 i Allmänt,

Idag har det varit en jobbig dag för våra fötter. Vi har fått en rundvandring av Linus pappa och hans fru. De tog oss ned i olika dalgångar, bl.a. Grund och Petrussedalen. Det är fortfarande varmt här, så man blir snabbt matt och trött av värmen när man är ute och går. Detta stoppade oss dock inte för att fortsätta med våra äventyr här i Luxemburg. För första gången slungade vi oss ut själva i den luxemburgska trafiken utan att riktigt veta vad vi gav oss in på. Mycket tät trafik med lite annorlunda regler och jargonger än i Sverige. Denna typ av trafik ska vi nog kunna vänja oss vid. Det gäller bara att ligga i och köra. Kvällen spenderades på stadens för tillfälligt uppbyggda tivoli där vi fick lite egen tid. Mycket god och onyttig mat fanns att handla och vi frestades och tog oss några GODbitar. (Så imorgon får vi ta oss en löprunda).
 
Nere i Petrussedalen! Det fanns många fina parker här nere med massor av små gångar och mysiga stigar. 
 
En överblick utav stadsdelen Grund. Denna stadsdel tycker vi båda påminner en del om Gamla stan i Stockholm. I alla fall när man kommer ned i Grund. 
 
Chokladdoppade jordgubbar. Dagens favorit!
P.s. Notera Musse i människokropp. 
Utsikt från toppen av pariserhjulet som vi tog oss friheten att åka på kvällskvisten. Mycket fin tur. 
 
 
Här kommer också klippet som vi utlovade. L'addition ;)

Många intryck att beskriva

Publicerad 2012-09-08 21:32:34 i Allmänt,

Det finns så mycket att berätta när allt är så nytt, men här kommer lite bilder från dagen! Förvänta er många fler!
 
Ett resande tivoli är i staden under tre veckor och slår otroligt nog Liseberg med hästlängder! Vi har åkt några riktiga adrenalinframkallande attraktioner och filmbevis kommer!
 
Vi har varit i en park och druckit vatten, sommaren är fortfarande här med 25 grader (minst). Fantastiskt fin park må vi säga!
Vi utforskade stadens centrum och kom fram till att det är en väldigt mysig stad, med både moderna höghus
och avslappnade gränder, ungefär som i Örebro. Banker går det ingen nöd på.
Vi hittade en skivbutik som hade ett grymt utbud av LP-skivor (ja, vi har gått tillbaka i tiden). Här är våra personliga favoriter men de hade allt ifrån Beatles till Led Zeppelin.
Vi hamnade vid en fin idyllisk dal med en fin bro som vi antar är en av Luxemburgs (få?) sevärdheter. Fortfarande mycket seightseeing-bussar kring detta område.
En av de mer avancerade poserna jag (Linus) lyckats med.
 
Detta var bara ett urval av alla dagens bilder och det kommer garanterat komma fler! Vi tänkte försöka visa lägenheten också men det kommer i ett enskilt inlägg. Vi vill också påpeka att lägenheten är under renovering så det är bara en preview på hur vi bor.
 
Vi har svensk tv!

Resan tar fart!

Publicerad 2012-09-07 17:37:22 i Allmänt,

Igår den 6e september hoppade vi på tåget mot Köpenhamn C från Örebro där vi skulle övernatta för att sedan ta ett morgonflyg vidare mot Luxemburg. Nästan 6 timmar skulle det ta att tåga, men med böcker och podcaster kändes det som vi halverade restiden (för varandra kunde vi inte roa?)
 
Köpenhamn är en fin stad men de har för få McDonalds, i alla fall om man tar den vägen vi tog från hotellet in mot stan. Efter vi hade tagit tunnelbanan till hotellet och checkat in så gick vi på jakt efter lite snabbmat, men förgäves. Vi gick på slumpmässigt manér och hamnade tillbaka på tågcentralen, ca 3 km från hotellet. Väl där visste vi att det fanns ett McDonalds så vi klappade oss själva på axeln för den välgenomförda prestationen. 
 
05:00 stod larmet på nästa morgon och för den ena av oss är detta alldeles för tidigt (läs tortyr). Men vad ska man göra när den andre står och drar i en. Klockan 08:05 gick i alla fall planet från flygplatsen och vi tog oss dit utan några komplikationer (möjligen en full taxichaufför men han var nog bara dansk). Sinnet tar stryk av sådana här påfrestningar så vi båda sov ungefär 99% av hela flygresan. 
 
På den luxemburgska marken stod far (ur Linus perspektiv) och tog emot oss. Såklart hade han ett schema för hela dagen (och helgen). Rundvandringar och middagar samt lite annat smått och gott. Nu sitter vi här rätt så slitna och väntar på middagen, idag slipper vi anstränga oss i form av hussysslor. Vi har fått lära oss att trafiken inte är att leka med, högerregeln FINNS faktiskt! Ibland fungerar inte heller engelska och då är en fransk lexikon-app bra att ha.
 
Förvänta er inte lika långa texter i fortsättningen, men å andra sidan mer bilder! Vi försöker bara upprätta någon form av kommunikation mellan familj och vänner, kanske dagligen uppdaterad, kanske inte. Men kolla ibland så ska vi försöka skriva något som kan uppfattas som innehåll. Juste, sommaren är kvar här! 25° typ.
 
Tutalafruite!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela