Det blev en huxflux flytt till Luxembourg för oss två ungdomar, utan några egentliga planer. Vi bor i säkert förvar och sen får vi se var allt slutar. Förhoppningsvis jobb, eller en lottovinst. Om vi håller oss till bloggen kan familj och vänner lättare hålla koll på oss!

Ledig tisdag

Publicerad 2013-01-29 11:26:35 i Allmänt,

Hej! 
Mikaela här på min andra lediga dag! Gårdagen var fruktansvärd seg och jag MÅSTE hitta på saker att göra. Idag ska jag hur som helt i alla fall ta och löpträna lite och ikväll ska jag träffa en svensk au pair och gå på chocolate house. Helt sjukt att jag aldrig har varit där måste jag medge. 
 
Just nu sitter jag och kollar på någon japansk serie, Death Note och dricker vatten i massvis för att försöka hindra krampkänningar i vad och fot när jag springer. Hoppas det fungerar. 
 
 
 
Ett väldigt kort inlägg, men jag/vi vet ju att ni gillar att vi uppdaterar mycket. 
Ha en fortsatt trevlig tisdag.
Kram
 

Allt i ett

Publicerad 2013-01-27 19:36:32 i Allmänt,

Halli, hallå som David Batra skulle ha sagt! 
 
Inför kommande vecka går vi in med delade känslor. Eftersom Mikaela har en vecka ledigt och kan ta det lugnt så blir Linus aningen avundsjuk eftersom han har en hel arbetsvecka framför sig. DOCK har Mikaela lovat att planera in någonting skoj till nästa helg, så som en weekend eller något likande...
 
Helgen som nyss var, har varit riktigt bra faktiskt. I lördags fick vi bilderna (som Mikaela har tjatat om så länge) framkallade och vi fick tre stycken mycket fina tavlor som nu pryder våra väggar. På kvällen gick vi ut och åt, endast vi två för att sedan komma hem och pimpla lite vin. En mycket bra lördag med andra ord. Söndagen har väl rullat på mest som alla andra söndagar. Mycket städ, tvätt och omsköttsel. Vi var en sväng på Matildas 10-årskalas för att hjälpa till, men insåg snabbt att det inte behövdes någon hjälp. Så vi tog med oss Doglas hem därifrån för att bespara honom barnskrik och kaos. Kalaset hölls på ett lekland som såg sjukt roligt ut. Hade vi varit 12 år (som var maxgräns för hur gammal man fick vara) så hade vi utan tvekan gett oss in i leken och aldrig kommit ut. Skämt å sido. 
 
Juste! Vi har glömt att berätta för er! Just nu hålls det på att renoveras i ett av badrummen så vi ser fram emot ett snyggt resultat inom några veckor. Även köket ska renoverars nästa månad (tror vi) så vi har en hel del kaos att stå ut med här hemma. Dock är det värt det, när det väl är klart. Detta är absolut inte lika illa som när de renoverades sist, men ibland får man känslan av att allt är rörigt och inte strukturerat. 
 
En sista sak att meddela. Arja har anmält oss till ett 10 km lopp den 10 mars. Linus ser på det som att det tar jag lätt...medan Mikaela som nu bara springer ca 3 km har ångest över det. Fast det ska nog gå bra tillslut, då vi/hon ligger i hårdträning just för tillfället. Bara hon tar sig runt så är hon nöjd. Helst utan att stanna, ingen tidspress. 
 
Nu närmar sig kvällen sitt slut och vi har tänkt att avsluta helgen på ett mysigt sätt. Koka lite te, kolla på Modern Family och bara ha det skönt. Hoppas att ni läsare saknar oss och har en förjävlig kyla. Också att ni får en mysig söndagskväll, för vi saknar er! 
 
Äddi!  (Hejdå, på luxemburgska)
Vi vill ha sommar. Eller i alla fall vår!!

Dagen innan fredag. Torsdag!

Publicerad 2013-01-24 08:58:06 i Allmänt,

Hallå i stugorna! 
Då är det åter jag (Mikaela) som skriver ett inlägg (ensam) då jag idag har fått en liten sovmorgon. Ska försöka rycka tag i Linus så att vi kan ta och skriva ett gemensamt inlägg på söndag eller något liknande. 
 
Egentligen har det inte hänt så jättemycket sedan sist jag skrev. Helgen som var, var mycket trevlig och mysig. I fredags hade vi en vanlig fredagskväll, men god mat och trevlig måltid runt bordet. Det bjöds på oxfilé, pommes och rödvinssås. Mums. I lördags var vi faktiskt ute på restaurang (rang) och åt riktigt god mat. Superfin restaurang. Efter rangen skulle vi (jag och Linus) gå på bio. Django Unchained. Dock när vi kom dit fanns det bara en plats kvar och ingen av oss kände sig manad att låta den andra gå ensam, hehe. Så vi tog och gick på den i söndags istället, ett trevligt slut på en trevlig helg. Filmen var riktigt bra faktiskt. Ett tips om man skulle vilja gå på bio där hemma i Sverige. En del pang, pang, eller aa okej, rätt så mycket, men ändå en riktigt bra film. Så för guds skull, kolla på den. 
 
Veckan har rullat på här som vanligt, vi båda jobbar och står i och redan på måndagen ser man fram emot helgen. 
Nästa vecka är jag ledigt. Jag har ingen aning på vad jag ska hitta på. Har försökt att locka ned kompisar, men alla jobbar och ingen kan komma ned. Jag skulle ju kunna ta mig hem till Sverige, men vad är det för vits med det om alla ändå jobbar? Dessutom var det jobbigt nog att åka hit för några veckor sedan, tror det är dumt att utmana det ödet igen ;) Dessutom har jag ju också Linus här. Han vill man ju inte bara lämna sådär inte. 
 
I helgen som kommer har vi inte direkt några planer. Vi har några bilder jag skulle vilja få utskrivna så vi kan rama in dem och göra oss ett litet personligt rum här nere. Dock verkar det vara väldigt svårt att hitta ställen där de framkallar kort. Hmm...
 
Aja, nu ska jag ta och göra mig klar för att åka, ska snart iväg och tvätta lite. Annars är det en rätt så lugn dag idag. Förutom fram emot kvällen, då det är mat och badning som står på schemat för barnen jag jobbar med. 
 
Hejdå! 
 

We are back in business!

Publicerad 2013-01-17 13:33:09 i Allmänt,

Hallå i stugorna! 
 
Då sitter jag (Mikaela) här (i Luxemburg) igen och ska försöka att sätta igång med bloggen på nytt. Som de flesta där hemma i Sverige redan vet så har jag och Linus nyss kommit tillbaka hit efter tre veckors semester/uppehåll från Luxemburg och våra jobb. Helt underbart var det att få komma hem och träffa släkt och vänner. 
 
Om vad som hände i Sverige har jag egentligen ingenting att säga. Firade julafton med släkt och nyår med vänner, detsamma gäller Linus. Nyår firade vi tillsammans. Väldigt lyckade dagar, båda två. 
 
När det var dags att lämna Sverige och familj var det inte riktigt lika lätt att åka som det var förra gången vi skulle bege oss till Luxemburg. Ingenting var spännande och vi hade inte direkt någon sug, någon av oss att åka tillbaka. Fast eftersom vi båda visste att om vi återvänder så kan vi tjäna pengar, växa som personer och framför allt spara pengar så vi kan resa till Asien i sommar som vi faktiskt redan har bokat. Så vi satte oss på planet och sa hejdå till Sverige och sa istället hej till Luxemburg. Ärligt talat, det var inte bara vår känsla...det var roligare att komma hit första gången vi anledde hit. Hur som helst så har vi nu kommit till rätta. Jobbet har börjat för oss båda och dagarna rullar på. Igår passerade vi veckan i längd på hur länge vi varit här. 
 
Vi ser fram emot våren och hoppas att ryktena stämmer...att den kommer tidigare här och att den är aningen varmare. När den är här...då kommer dagarna och veckorna bli helt underbara. Eller ja, det tror jag i alla fall. 
 
Trots alla negativa tankar och känslor man har haft om att återvända och att hemlängtan redan börjar knacka på hos oss så ser vi att denna visit fram till i maj kommer att bli riktigt skoj. Vi har mycket att se fram emot och vi vet att detta är riktigt, riktigt bra för oss. Det öppnar upp många bra och viktiga dörrar. Vi fyller ju också båda 20 under denna period här i Luxemburg...hörde jag släktkalas? 
 
Nu ska jag snart återvända till mitt jobb för att att hämta upp barn från skola, köra dem till little gym, mata och bada dem. Sen får jag åka hem igen för att krypa ned bredvid min lilla älskling och kolla på Modern Family som är en ny serie vi följer slaviskt. 
 
Hejdå! 
 
Puss på nyår! Bästa nyårskyssen någonsin. 
Snittpaus inne på krogen, sista helgen hemma i Sverige. Räksnittarna var underbart goda sådär efter några drinkar. Hehe
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela